Particulieren

"We zien een toekomst in ons eigen huis!"
Joost en Agnes

Langer zelfstandig wonen in uw eigen huis: wel zo fijn!

“Kan ik in de woning blijven wonen waarin ik nu woon, ook als ik minder goed uit de voeten kan?” In de huidige maatschappelijke context is het belangrijk om op tijd na te gaan denken over de eigen woonsituatie. Langer zelfstandig wonen in uw eigen huis is wel zo fijn. Met kleine oplossingen kunnen vaak al veel obstakels verholpen worden. Dingen waar u misschien niet eens stil bij staat. Maar ook grotere oplossingen, zoals een traplift, kunnen u meer wooncomfort opleveren. De consulent zelfstandig wonen helpt u graag met het vinden van de juiste aanpassingen voor u en uw huis, zodat u daar nog vele jaren veilig en met plezier kunt wonen. 
Bewustwording van de eigen woonsituatie is de eerste stap. Stap twee is informatie inwinnen over de mogelijkheden om langer in de eigen woning te kunnen blijven wonen, ook als u minder mobiel wordt. Door de samenwerking met andere professionals uit het vakgebied krijgt u een advies wat het beste bij uw situatie past. Vervolgens kunt u begeleid worden bij de ontwikkeling en uitvoering van de woningaanpassing en eventuele verbouwing.

Joost en Agnes vroegen Ypkje om advies over het levensloopbestendig maken van hun huis. Dit is hun ervaring:
"Nu onze beide kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten komen wij in een nieuwe levensfase. Tijd voor vernieuwing! De vrijgekomen kamers willen we anders gaan gebruiken, de badkamer is hoognodig aan vernieuwing toe en de tegelvloer beneden is echt versleten. Een heerlijk huis om te wonen, maar .. hoe gaat dat later als we ouder worden? Moeten we dan verbouwen om geheel op de begane grond te gaan wonen?
Ypkje is met ons het hele huis doorgelopen, waarbij alles grondig door haar bekeken werd en we ter plaatse veel nieuwe ideeën kregen te horen en zaken waar we echt (nog) niet aan hadden gedacht. Handig om met de geplande aanpassingen vast mee te nemen of er ruimte voor te reserveren. En de verbouwing? Helemaal niet nodig volgens Ypkje, wat ons -niet alleen budgettair- heel vrolijk maakt! We zien een toekomst in ons eigen huis!"